Hallókészülék stúdió

AZ EGÉSZSÉGES HALLÁSÉRT

A világ népességének mintegy tíz százaléka szenved idegi, vagy vezetéses halláscsökkenésben. A halláscsökkenés kialakulhat hirtelen is, de a legtöbb esetben lappangva, lassan, időről-időre rosszabbodik. Sokszor nem is vagyunk tudatában, hogy kommunikációs problémánk is ennek köszönhető, mely hallásunk romlásával állhat kapcsolatban. A halláscsökkenéssel együtt élve számtalan zavar állhat elő környezetünkben, családunkban, a baráti összejövetelek során, vagy munkahelyünkön.

Ahhoz, hogy a halláscsökkenést optimalizáljuk, és elősegítsük a tökéletes hallást, vizsgálatokra van szükség. A hallásvizsgálat első lépcsője egy átfogó fül-orr-gégészeti vizsgálat, melyet szintén szakorvos által végzett audiometriás vizsgálatok követnek. Az audiológus szakember a vizsgálatok, és a próbahordás alapján segít kiválasztani a megfelelő hallókészüléket, amely személyre szabottan a páciens részére készül el.

HALLÁSVIZSGÁLATOK
  • TISZTAHANGKÜSZÖB VIZSGÁLAT – A halláspanasz pontos helyének meghatározása
  • BESZÉDAUDIOMETRIA – A beszédértés romlásának vizsgálata a hallásvesztés mértékének megállapításához
  • TYMPANOMETRIA – A középfül nyomásvizsgálata, a halláscsökkenés mértékének megállapításához
  • REFLEXVIZSGÁLATOK – A hallásromlás típusának és mértékének megállapítása gyermekeknél
  • CSECSEMŐK SZŰRŐVIZSGÁLATA / OAE MÉRÉS – Az újszülöttek hallásvizsgálata az esetleges hallásproblémák korai felismeréséért
DIGITÁLIS HALLÓKÉSZÜLÉK

A digitális hallókészülékekben a jel kezelése digitális úton megy végbe. Ez a technika lehetővé teszi, hogy csökkentsük a zajt, és növeljük a beszéd elemeit, illetve csak azokat a frekvenciákat erősítsük, amelyek a beszéd jobb megértéséhez szükségesek. A digitalizált áramkör működése közben nem termelődik zaj. A központi rész a digitális jelátalakító, a digitális processzor több millió kalkulációt képes elvégezni másodperecenként, majd kb. 16.000 mérés-beállítást ezen idő alatt. Az egyes frekvenciákat, csatornákat az egyéni halláscsökkenés igényeihez lehet alakítani.

Az is fontos, hogy a digitális jel vezérlése mindenféle időkésleltetés nélkül történjen meg, ezért a nagyothalló nem észlel eltolódást időben a jel kezelése alatt. A kiválasztott készülék azokat a specifikus frekvenciákat erősíti majd, melyek a jó beszédértés érdekében szükségesek. Ennek beállítását, digitális készülékeknél pedig a számítógépes programozást audiológus szakember végzi még a készülék kiadása előtt személyre szabottan, a páciens hallásgörbéjéhez igazítva.

STÚDIÓINK

Hallókészülék Stúdió Gyula

tel: +36 66 361 361
email: gyula@sybillarendelo.hu

Nyitvatartás:

Hétfő 08:00 - 16:00
Kedd 08:00 - 18:00
Szerda 08:00 - 16:00
Csütörtök 08:00 - 16:00
Péntek 08:00 - 14:00

HALLÁSVIZSGÁLATRA JELENTKEZEM