Audiológia

A TÖKÉLETES HALLÁSÉRT

A felnőtteknél hirtelen kialakuló hallásvesztést, fülzúgást vagy szédülést okozhatja a fül bonyolult rendszerében fellépő átmeneti, vagy akár tartós zavar is. Ennek alapos kivizsgálása, és személyre szabott gyógyítása, akárcsak az időskori halláscsökkenés, a csecsemő-, és gyermekkori hallásszűrés, fül-orr-gégész, valamint audiológus szakembert igényel.

AKUT ÉS KRÓNIKUS PANASZOK
  • HALLÁSZAVAR – A fellépő hallásprobléma okának felkutatása
  • FÜLZÚGÁS – A zúgó, búgó, csengő hangok okának feltárása, a tünetek csillapítása, kezelése
  • SZÉDÜLÉS – A belső fülben található egyensúlyszerv rendellenes működésének kezelése
HALLÁSVIZSGÁLATOK
  • TISZTAHANGKÜSZÖB VIZSGÁLAT – A halláspanasz pontos helyének meghatározása
  • BESZÉDAUDIOMETRIA – A beszédértés romlásának vizsgálata a hallásvesztés mértékének megállapításához
  • TYMPANOMETRIA – A középfül nyomásvizsgálata, a halláscsökkenés mértékének megállapításához
GYERMEKEK VIZSGÁLATA
  • REFLEXVIZSGÁLATOK – A hallásromlás típusának és mértékének megállapítása gyermekeknél
  • CSECSEMŐK SZŰRŐVIZSGÁLATA / OAE MÉRÉS – Az újszülöttek hallásvizsgálata az esetleges hallásproblémák korai felismeréséért

A halláspanaszok ma már milliókat érintenek szerte a világon. Felnőtteket, gyermekeket, fiatalokat és időseket egyaránt. Korai felismerése kortól függetlenül fontos és meghatározó az eredményes gyógyítás és kezelés érdekében. Szűrővizsgálatokkal, fül-orr-gégészeti vizsgálatokkal, speciális hallásvizsgálatokkal, szükség esetén pedig a hallókészülék kiválasztásával segítjük pácienseinket, hogy a halláscsökkenést kiváltó okokat feltárva a gyógyulás leghatékonyabb módját találjuk meg számukra.

A halláscsökkenés gyermekkorban a beszédfejlődést befolyásolja, idősebb korban pedig megnehezíti a kommunikációt, a halláscsökkenéssel szenvedők nehezebben kommunikálnak, emiatt előfordulhat szorongás, depresszió, befelé fordulás, elégedetlenség, visszahúzódás és alacsonyabb aktivitás.

A Sybilla Magánorvosi Rendelőben mindenki számára elérhető, rendszeresen szervezett szűrőnapokon segítjük a hallásproblémák korai felismerését, és azok megfelelő szakorvosi kezelését.

ORVOSOK

Dr. Bánki Magdolna

tel: +36 30 928 8588
email: cortimed@gmail.com

Rendelési idő (Gyula):

Hétfő 10:00 – 12:00

HALLÁSVIZSGÁLATRA JELENTKEZEM